Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'nde TEMİZ TERME İÇİN TOPLANDILAR

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Terme Belediyesi`nin ortaklaşa düzenledikleri Dünya Çocuk Hakları projesi 20 Kasım 2014 Perşembe günü ilçemiz Cumhuriyet Meydanı'nda Temiz Terme Temiz Çevre” sloganlarıyla başladı.

Programın sunuculuğunu İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Cuma Arpacı yaparken, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını İlçe Milli Müdürü Özer Ersoy, yaptı.
Ersoy, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde “Her Çocuğun eğitim hakkı vardır.” Her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma hakkı vardır. Her çocuğun sağlıklı ve elverişli temiz ortamlarda yaşama hakkı vardır. Daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanmaktayız.
Türkiye`nin dört bir yanında farklı koşullarda yaşayan tüm çocukların eşit eğitim olanaklarından faydalanması için faaliyetlerini sürdürüyor. Erişkinlerden farklı özelliklere ve özel ihtiyaçlara sahip olan çocukların, büyüme ve gelişme süreçlerinde temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının toplumun önemli bir sorumluluğu olduğu bilinciyle hazırlanan çocuk hakları sözleşmesi 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş ve 193 Ülke tarafından onaylanmıştır.

20 Kasım tarihi tüm Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de çocuklara kendi hakları hakkında bilgilendirmek ve bunu yaparken de önemli bir sosyal sorumluluğun hem vatandaşlarımıza hem de çocuklarımıza “Temiz Terme Temiz Çevre” sloganıyla vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Bugün Terme`de çok güzel bir gün var. Bizim bir sloganımız vardı. “Temiz Çevre, Temiz Toplum, Temiz Siyaset ” demiştik.
Görüyorum ki Terme`de Terme`nin geleceği gençlerimiz, çocuklarımız özellikle bu anlamlı günde 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde çok anlamlı bir ders verdi bizlere. Biz çevreyi, dünyayı Atalarımızdan devralmadık miras almadık. Biz dünyayı çocuklarımızdan gelecekten ödünç aldık. Unutmayalım çocuklar as olan kirletmemektir, as olan temizlemek değil. Eğer kirletmezsek baştan tekbir alırsak emin olun ruhumuz dingin olur hayatımız da zengin olur. Ruhu kirli olanlar çevreyi de kirletir, kirli çevrede yaşayanlarda kirliliğe neden olur ve ruhu kirlenir.

Temiz bir çevre, temiz bir ruh ve temiz bir yaşam için Terme`nin geleceği, geleceğin Termesi için hepinizin katkılarını bekliyorum. Bundan sonra Terme’de el ele hep birlikte beraberce geleceğe koşacağız, biz kara bir Terme değil, yeşil, mavi, ova, deniz, ırmak, dağ her şeyin olduğu bir Terme’de biz kapkara bir Termik Santral istemiyoruz. Biz çevremizi temiz tutacağız ama havamızın, suyumuzun temiz olmasını istiyoruz. Hiç kimse buraya niyet ettiği santralleri yapamayacak.
Kaymakam İlyas Gün ise, “Çevre sadece kaldırım, ağaç, yol olarak bakılamaz. Çevre her şeyiyle bir bütündür. Havasıyla, suyuyla, geçmişiyle, geleceğiyle ve sosyal çevresiyle, okul çevresiyle, aile çevresiyle hepinizin daha güzel, daha temiz çevreye ihtiyacı var ve bunu hak ediyoruz.

Bunun farkında ve bilincinde olarak ben de sizinle birlikte bunun heyecanını yaşıyorum. Sizlerin de bu heyecanını gördüğüm için çok mutlu oldum. Daha gayretli, daha şevkli, daha geniş bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah yakında daha güzel etkinlik alanlarımız daha güzel oyun alanlarımız eğlenme ve zaman geçirme alanlarımız olacak. Hep birlikte bunu yapacağız, hep birlikte güzel gelecekleriniz olmasını temenni ediyorum. Daha güzel, daha temiz Terme`de yaşamanız dileğiyle.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, çocukla-rın “Temiz Çevre Temiz Terme, Bu Çocuklar Gününde Temiz Bir Geleceği Lütfen Termeliler Bizlere Bırakın!” sloganıyla son buldu.